WSJ ontruimd vanwege naderende tyfoon

Momenteel trekt er een orkaan over het zuiden van Japan richting het noorden. Volgens de actuele informatie komt deze orkaan op donderdag 10 augustus aan land in het zuiden van Zuid-Korea, zo’n 250 km van het WSJ (World Scout Jamboree) terrein en ruim 320 km van Seoul.

De orkaan komt volgens de officiële berichten niet over het WSJ terrein, maar zal volgens de voorspellingen vanaf woensdag 9 augustus zorgen voor overlast in de vorm van regen en wind. Hierdoor kunnen de Scouts niet op het WSJ-terrein verblijven. 

Het Nederlands Contingent was al bezig met een plan om de deelnemers naar een andere locatie te brengen, maar ook de WSJ organisatie heeft besloten dit niet af te wachten. Daarom worden alle deelnemers op dinsdag 8 augustus vervoerd naar Seoul. Daar zullen zij worden opgevangen, waar door de Koreaanse overheid wordt gezorgd voor de benodigde faciliteiten, zoals slaapplekken, voeding en medische hulp. Daar wordt gezorgd voor een alternatief Jamboree programma inclusief een sluitingsceremonie op 11 augustus.

Vandaag is een mooie dag in Saemangeum, veel troepen hebben nog een on-site of off-site programma en genieten van de WSJ belevenissen. Alle troepstaf en jeugddeelnemers houden de moed erin. Vanaf 12 augustus zal het Nederlands Contingent en iedere troep de reis zoals die initieel gepland was voorzetten.