FOK! Wat een weer: eerst regen, later iets droger

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goedemorgen!

Vanochtend is er veel bewolking en regent het op de meeste plaatsen. De wind waait uit zuidelijke richtingen en neemt langs de westkust toe naar krachtig tot hard, windkracht 6-7. Elders is de wind matig.

Vanmiddag regent het eerst in het noorden nog. Verder zijn er perioden met zon en blijft het op veel plaatsen tijdelijk droog. In het oosten en zuidoosten ontstaan in de loop van de middag enkele stevige onweersbuien, mogelijk met hagel en windstoten. De maximumtemperatuur ligt rond 21°C. De zuidwestenwind is matig, langs de westkust krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vanavond neemt de bewolking toe en gaat het weer regenen. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, langs de kust eerst nog krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Komende nacht zijn er buien en komt er veel wind. Aan de kust en bij het IJsselmeer is er kans op onweer. Plaatselijk kan veel regen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind met in het zuiden windstoten rond 60 km/uur. Aan de zuidwestkust is de wind krachtig, mogelijk hard, windkracht 6 of 7.  (Bron: KNMI)

Tot morgen!

Bewolking boven het spoor richting Lichtenvoorde (Foto: Anouk)
Bewolking boven het spoor richting Lichtenvoorde (Foto: Anouk)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.