Voetbalsters Engeland en Denemarken naar achtste finales WK

Op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland is dinsdag ook groep D beslist. Nadat Nederland en de Verenigde Staten zich voor de achtste finales plaatsten was het tijd aan de groep van het Engeland van coach Sarina Wiegman.

Het was tot nu toe een gezapige groep, waarin Engeland met twee 1-0 zeges de leiding had. Tegen China werd het klusje eenvoudig geklaard: Alessia Russo tekende al in minuut vier voor de openingstreffer, Lauren Hemp en Lauren James waren ook in de eerste helft al trefzeker.

Na rust deed China in de persoon van Wang Shuang wat terug vanaf elf meter, maar Engeland ging daarna vrolijk door: James volleerde de 4-1 binnen, Chloe Kelly tekende na een blunder van de Chinese keepster voor 5-1 en Rachel Daly, topscorer van de Engelse competitie, zorgde nog voor de 6-1.

Denemarken nam het ondertussen op tegen Haïti, dat na flink gerommel in de verdediging een goal tegen kreeg...alvorens die werd geannuleerd wegens buitenspel. Vanaf elf meter opende Pernille Harder alsnog de score, waarna Denemarken tot twee keer toe nóg een goal afgekeurd zag worden. De 2-0 kwam er alsnog: Sanne Troelsgaard gooide de boel diep in blessuretijd op slot en zo gaat ook Denemarken naar de achtste finales.

Op 7 augustus speelt Denemarken tegen Australië bij de laatste zestien, Engeland neemt het dan op tegen Nigeria.