Opnieuw droneaanval op Moskou, 1 gewonde

De Russische hoofdstad Moskou is afgelopen nacht opnieuw het doelwit geworden van een drone-aanval. Twee drones werden 's nachts neergeschoten, meldt het Russische staatspersbureau Tass op basis van lokale autoriteiten en reddingsdiensten. Later op de dag werd het aantal neergeschoten drones volgens Russische informatie gecorrigeerd tot drie.

Volgens het ministerie werd een van de drones onderschept door luchtverdedigingssystemen in de omgeving van Moskou en werden twee andere tijdig uitgeschakeld. Burgemeester van Moskou, Sergei Sobyanin, schreef op Telegram: "Oekraïense drones vielen gisteravond aan." De gevel van twee kantoorgebouwen raakte licht beschadigd. Bij de aanval is één beveiliger gewond geraakt.

Moskou Vnukovo Airport in het zuidwesten van de Russische hoofdstad is volgens Tass tijdelijk gesloten voor vertrek en aankomst. Vluchten werden omgeleid. De operaties werden voortgezet op andere luchthavens in de regio. De miljoenenstad is al meermaals het doelwit geweest van drone-aanvallen. Het Russische ministerie van Defensie sprak van een “poging tot terroristische aanslag”.