Darters Aspinall en Clayton in finale World Matchplay

Darters Nathan Aspinall en Jonny Clayton mogen gaan strijden om de titel in de World Matchplay, een van de grote majors in het darts. In de Winter Gardens in Blackpool werden zaterdagavond de halve finales afgewerkt, één daarvan was behoorlijk spannend.

Aspinall nam het op tegen zijn Engelse landgenoot Joe Cullen, maar die kon hem niet echt bijbenen. In de eerste tien legs ging het nog redelijk, maar vanaf 6-4 sloeg Aspinall toe. Hij liep in rap tempo uit naar 10-5 en stond bij de laatste pauze met 13-7 voor, waarna hij het afmaakte met een overtuigende 17-9 overwinning.

Welshman Clayton speelde tegen de derde Engelsman in de halve finales, Luke Humphries. Die was constant nét iets beter en had keer op keer een kleine voorsprong, na vijftien legs stond het 7-8 voor Humphries. Ondanks een 9-11 achterstand beet Clayton zich vast en vanaf 12-12 nam hij het heft in handen, waarna hij het met een gemiddelde van bijna 99 punten per beurt zeer knap afmaakte: 17-15.

Zondagavond, vanaf 21.00 uur Nederlandse tijd, spelen Aspinall en Clayton om de titel, in Nederland weer live te zien bij Viaplay.