F1: Uitslag Grand Prix van Hongarije

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Hongarije op zijn naam geschreven. Met de twaalfde zege op rij brak zijn team Red Bull Racing het Formule 1-record van McLaren uit 1988 dat elf keer achter elkaar zegevierde. Lando Norris en Sergio Perez eindigden op de plekken twee en drie.

Hamilton startte vanaf poleposition met Verstappen naast zich. De rijders vooraan startten op mediums, met Sergio Perez op plek negen op het harde rubber. Verstappen was goed weg en greep nog voor de eerste bocht de leiding voor Oscar Piastri, Lando Norris en Hamilton. Daarachter sloten Charles Leclerc en de vanaf plek elf vertrokken Carlos Sainz aan. De Alfa Romeo's van Valtteri Bottas en Guanyu Zhou kwamen niet goed van hun plek af en vielen buiten de top tien. In de eerste bocht spinden Daniel Ricciardo, Esteban Ocon en Pierre Gasly. Zhou tikte Ricciardo aan die op zijn beurt Ocon raakte, waarna Gasly geraakt werd en zowel Ocon als Gasly uitvaller werden.

Verstappen trok meteen een gaatje met Piastri die op zijn beurt niets te duchten had van Norris en Hamilton. Verder naar achteren maakten de eerste coureurs al na tien ronden hun eerste stop om uit de trein achter de op plek acht rijdende Alonso te komen. De Spanjaard hield het veld achter hem op.

Na zestien ronden kwamen de leiders langzaam maar zeker allemaal binnen. Grote verliezer was Leclerc waar de wheelgun niet werkte en hij veel tijd verloor. Norris wist door een ronde eerder te stoppen teamgenoot Piastri te verschalken en zo virtueel naar plek twee te rijden. Verstappen stopte na 23 ronden en behield de leiding Norris en Piastri. Perez kwam een ronde na Verstappen binnen en ging als zevende naar buiten, achter Sainz, maar voor Leclerc.

Op zijn nieuwe banden schoof Perez eerst op fraaie wijze Sainz voorbij en daarna de nog niet gestopte George Russell. De Mexicaan kon daarna jacht maken op Hamilton die bijna zes seconden voor hem reed. De Brit reed op zijn beurt langzaam maar zeker naar Piastri toe.

Vooraan breidde Verstappen zijn voorsprong op Norris langzaam maar zeker uit, terwijl Piastri slechts luttele tellen voorsprong had op Hamilton die Perez vlak achter zich wist. De eerste poging van Perez mislukte, waarna Red Bull de Mexicaan binnenhaalde, terwijl McLaren ook Piastri nogmaals liet stoppen. Het gevecht tussen Piastri en Perez duurde enkele ronden en werd in het voordeel van Perez beslecht.

Verstappen maakte met nog negentien ronden te gaan als laatste zijn tweede stop, waarbij hij een voorsprong van twaalf seconden op Norris overhield. De Brit had op zijn beurt acht tellen op Perez. Daarachter greep Hamilton de vierde plek van Piastri.

Na 70 ronden werd Verstappen voor de zevende maal op rij als winnaar afgevlagd, voor Norris en Perez. Hamilton eindigde op plek vier, voor Piastri en George Russell. Leclerc werd weliswaar als zesde afgevlagd, maar een straf van vijf seconden kostte hem een positie. Sainz pakte de achtste plaats, voor Alonso en Lance Stroll. Daniel Ricciardo eindigde bij zijn terugkeer in de Formule 1 op positie dertien.