Halvefinalisten World Matchplay bekend, Humphries en Cullen maken indruk

In de Winter Gardens in Blackpool zijn de kwartfinales gespeeld van de World Matchplay, een van de oudere majors in de dartswereld. Donderdagavond stonden de eerste twee op het schema, vrijdagavond werden de overige twee gespeeld - zaterdagavond volgen de halve finales.

De Engelsman Joe Cullen opende bijzonder sterk tegen zijn Noord-Ierse opponent Daryl Gurney, maar die wist zich nog keurig terug te knokken van 5-0 naar 12-10. Op het moment dat het weer echt spannend begon te worden kwam Cullen echter weer op dreef en maakte hij het alsnog overtuigend af: 16-11.

In een Engels onderonsje nam Chris Dobey het vervolgens op tegen Nathan Aspinall, waarbij het lange tijd gelijk op ging. Dobey had een 6-4 voorsprong, maar Aspinall kwam langszij en vanaf 12-8 bij de laatste onderbreking maakte hij het af: 16-12.

Vrijdagavond opende Ryan Searle tegen de Welshman Jonny Clayton en ook hier ging het gelijk op: 5-5 na tien legs, 8-7 voor Searle na vijftien legs. Clayton begon vanaf dat moment echter beter in zijn spel te komen en met een uitstekende run kwam hij op 12-9 om het vervolgens met 16-12 af te maken.

De kwartfinales werden afgesloten door de Australiër Damon Heta en de Engelsman Luke Humphries en ook hier stond het na tien legs 5-5. Daarna sloeg Humphries een gat maar 9-6, waarna Heta aan een comeback begon. Op 15-13 maakte Humphries het echter af met een bijzonder fraaie 92-finish, via twee keer dubbel-18: 16-13.