Darter Van Duijvenbode na thriller uitgeschakeld op World Matchplay

In de Winter Gardens in het Engelse Blackpool wordt deze week de dertigste editie van het World Matchplay gespeeld, een van de grote majors in het dartsjaar. Inmiddels is men toe aan de kwartfinales, maar alle Nederlanders zijn er al uit.

Eerste ronde
De Welshman Gerwyn Price rekende in de openingsronde met 10-3 soepel af met de Engelsman Stephen Bunting, maar dat was niet de grootste verrassing: Michael van Gerwen sneuvelde met 7-10 tegen de Noord-Ier Brendan Dolan, die een voorsprong uit handen gaf, maar vanaf 5-5 toch de betere was.

Danny Noppert opende prima met een 10-8 overwinning tegen de Duitser Martin Schindler, terwijl Dirk van Duijvenbode een spannende strijd met 12-10 won van Kim Huybrechts. Naast Van Gerwen was het ook snel afgelopen voor Raymond van Barneveld: de veteraan werd met 4-10 weggespeeld door een fenomenaal goede Ryan Searle.

Achtste finales
De Noord-Ier Daryl Gurney opende met een 11-4 overwinning op de Schot Gary Anderson in een bijzonder hoogstaande wedstrijd, waarna de Engelsman Nathan Aspinall in een spannend duel Noppert met 9-11 naar huis stuurde. Een ware thriller tegen Price werd vervolgens met 13-11 gewonnen door de Engelsman Joe Cullen, gevolgd door een 11-7 overwinning van Chris Dobey op wereldkampioen Michael Smith.

Woensdagavond kwam Dolan nagenoeg niet opdagen: de Australiër Damon Heta gaf hem met 11-1 een flink pak slaag. Jonny Clayton uit Wales was indrukwekkend goed en won met 11-6 van Dimitri van den Bergh, gevolgd door een fraaie 11-8 zege van Searle tegen Wright. Tot slot een échte thriller: Van Duijvenbode tegen Luke Humphries. De Nederlander liet een matchdart liggen en gaf het zo uit handen, want Humphries won met 12-14 alsnog.

Kwartfinales
Donderdagavond vanaf 20.00 uur worden de eerste twee halve finales gespeeld, Cullen tegen Gurney en Dobey tegen Aspinall. Vrijdagavond speelt Searle tegen Clayton en neemt Heta het op tegen Humphries.