Alcaraz pakt Wimbledontitel na fantastische finale tegen Djokovic

Tennisser Carlos Alcaraz heeft zich voor het eerst in zijn carrière laten kronen tot kampioen op Wimbledon. De pas 20-jarige Spaanse nummer één van de wereld rekende op het heilige gras in Londen in de finale af met zevenvoudig winnaar Novak Djokovic uit Servië, de nummer twee van de wereld.

Djokovic schoot uit de startblokken en had in no-time de eerste set te pakken, maar Alcaraz herstelde zich in set twee. Een vroege break werd ook snel tenietgedaan, maar in de tiebreak wist hij op fenomenale wijze alsnog de set te pakken, waarin de twee - en dan vooral Alcaraz - bij vlagen weer fantastisch tennis lieten zien.

In set drie was Alcaraz de baas, hoewel de set alsnog een uur duurde: de vijfde game, op de opslag van Djokovic, ging maar liefst dertien keer naar deuce, waarna Alcaraz hem alsnog pakte. Een break op 2-2 in set vier hielp Djokovic op weg naar de winst in de vierde set, waardoor een vijfde en beslissende set nodig was.

In die vijfde set plaatste Alcaraz bij 1-1 al een break, waarna hij Djokovic nauwelijks nog echt in de buurt liet komen. Op 5-4 was het heel even wat moeilijker, maar met wederom een fraai punt maakte de jonge Spanjaard het af: 1-6, 7-6 (6), 6-1, 3-6, 6-4.