"Trump fantaseerde over seks met zijn dochter Ivanka"

MAGA-staflid Miles Taylor doet een boekje open over zijn periode in het Witte Huis onder Trump. Een niet bepaald politiek correcte werkplek. 

Voor draaiende camera’s beweerde Trump ooit al dat hij met Ivanka uit zou gaan als ze niet zijn dochter was. Een nieuw boek van voormalig medewerker Taylor laat nu zien hoe ver de fantasieën over zijn dochter gaan. Trump zou hardop hebben nagedacht over seks met zijn eigen dochter.

Dat Donald Trump seksistische uitspraken doet, is geen verrassing meer. Maar volgens Newsweek ging het seksisme en de misogynie in het kantoor van de voormalige Amerikaanse president veel verder dan tot nu toe werd aangenomen. Zelfs bij zijn eigen dochter hield Trump zich niet in. Volgens het magazine beschrijft een nieuw boek van voormalig adviseur Miles Taylor hoe Trump sprak over Ivanka’s borsten en achterwerk - en hoe het zou zijn om seks met haar te hebben. 

Taylor, voormalig stafchef bij het ministerie van Binnenlandse Veiligheid tijdens het presidentschap van Trump, schrijft volgens Newsweek in zijn nieuwe boek ook over andere seksistische uitspraken van de voormalige president. “Er zijn nog steeds veel vrouwelijke leiders uit de Trump-administratie die hebben gezwegen over de ongelijke behandeling in het positiefste geval, en het absolute openbare seksisme in het ergste geval, dat ze onder Donald Trump hebben ervaren”, aldus Taylor tegen 'Newsweek'.

Toen Trump hardop nadacht over hoe het zou zijn om seks te hebben met zijn dochter, zouden hooggeplaatste adviseurs hebben ingegrepen. John Kelly, die tot eerste minister van Binnenlandse Veiligheid werd benoemd in de regering-Trump, herinnerde volgens Taylor Trump eraan dat hij sprak over zijn eigen dochter. “Daarna vertelde Kelly mij dit verhaal met duidelijke afschuw. Trump was volgens hem ‘een heel, heel slechte man’,” vertelt Taylor aan de krant. 

Het is niet de eerste keer dat Trump zich op een grensoverschrijdende manier over zijn dochter uitlaat. Toen Donald Trump zijn 16-jarige dochter Ivanka als presentatrice van de Miss Teen USA-verkiezing in 1997 zag, zou hij volgens de Britse krant 'Independent' naar de toenmalige Miss Universe zijn gegaan en hebben gevraagd: “Vindt u mijn dochter niet erg aantrekkelijk? Ze is toch erg aantrekkelijk, nietwaar?”

In de bijna 20 jaar die sindsdien zijn verstreken, heeft Trump volgens Newsweek zijn oudste dochter “seksueel aantrekkelijk” genoemd. Hij heeft gezegd dat het prima is om haar “a piece off ass” te noemen. En hij heeft gezegd dat als ze niet zijn dochter was, hij misschien met haar zou uitgaan. Dit laatste zei hij zelfs in een talkshow voor lopende camera’s.