FOK! Wat een weer: Code geel wegens onweersbuien

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

We beginnen vandaag met een waaschuwing: code geel in het hele land wegens onweersbuien, er kan in korte tijd veel regen vallen, er is kans op hagel en windstoten tot 75 km/u. Code geel geldt in de provincies Limburg, Noord-Brabant, Zuid Holland en Zeeland van 16:00 tot 21:00, in de provincies Gelderland, Utrecht, Flevoland, Overijssel en Noord-Holland van 18:00 tot 23:00 en in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en de Wadden van 20:00 tot woensdag 01:00. Let dus goed op onderweg en bij buitenactiviteiten.

Na een net niet tropennacht op veel plaatsen begint de dag half tot zwaar bewolkt, op het noorden na is het droog. De zwak tot matige wind komt uit het oosten. Vanmiddag laat voor de buien de zon zich even zien, de temperatuur ligt tussen de 25 graden op de wadden en 31 graden landinwaarts. 

Vanavond trekken er onweersbuien over het land van zuidwest naar noordoost, in de nacht naar woensdag wordt het weer droog, morgen begint bewolkt maar later is de zon te zien. Donderdag wordt er veel neerslag verwacht, op sommige plekken meer dan 25 mm. Maar dat is voor later.  

Tot morgen!

qltel kreeg dit fraaie uitzicht ten zichte tijdens een wandeling nabij Kleve (Foto: qltel)
qltel kreeg dit fraaie uitzicht ten zichte tijdens een wandeling nabij Kleve (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.