Spanje wint na strafschoppen Nations League van Kroatië

Spanje heeft de Nations League gewonnen. De Spaanse voetballers waren na strafschoppen te sterk voor strafschoppen nadat er in de reguliere speeltijd en verlengingen niet werd gescoord.

Spanje en Kroatië maakte in De Kuip er geen spektakel van. In zowel de eerste als in de tweede helft waren de kansen schaars en stond het na negentig minuten voetballen ook nog 0-0. Ook in de verlenging was er in Rotterdam weinig te beleven en moesten er stafschoppen genomen worden wie de winnaar werd van de Nations League.

In de strafschoppenserie schoten de Spanjaarden als de Kroaten de eerste eerste drie penalty's van beide team feilloos in, waarna Kroatië als eerste de fout in ging. Lovro Majer schoot op de voeten van de Spaanse doelman Unai Simon. Aymeric Laporte mocht aanleggen voor de beslissende strafschop, alleen zijn strafschop eindigde op de lat. Simon redde opnieuw een strafschop ditmaal van Bruno Petkovic, waarna Dani Carvajal de winnende binnenschoot en Spanje de Nations League bezorgde.