Darters Price en Clayton pakken met Wales wereldtitel voor landenteams

Wales is voor de tweede keer de winnaar van de World Cup of Darts, het WK voor landenteams. Gerwyn Price en Jonny Clayton waren in de finale duidelijk te sterk voor de Schotten Peter Wright en Gary Anderson en wonnen met 10-2.

De finale tussen Wales en Schotland was nooit spannend. Het team van Wales bestaand uit Gerwyn Price en Jonny Clayton ging al snel naar een 3-0 voorsprong en zou zelfs uitlopen naar 8-1. Daarna wisten Peter Wright en Gary Anderson voor Schotland nog een leg te pakken, waarna Wales de wedstrijd vervolgens snel naar zich toe trok en de finale won met 10-2.

Voor het duo Price en Clayton is het de tweede wereldtitel als team. In 2020 pakten de darters ook al de wereldtitel voor Wales. In de halve finale had Wales maar nipt gewonnen van België (8-7).

Nederland kwam niet ver. Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode verloren zaterdag in de tweede ronde al met 6-7 van België. Michael van Gerwen kwam voor Nederland niet in actie omdat de beste Nederlandse darter niet voldoende was hersteld van een tandheelkundige operatie.