Verstappen het snelst in Monaco, Sainz is snel en crasht

In de straten van Monaco zijn vrijdag de eerste twee vrije trainingen verreden voor de meest iconische Grand Prix op de Formule 1-kalender. Max Verstappen zat er goed bij in de stad waar veel coureurs wonen, terwijl Carlos Sainz er een dubbel gevoel aan over hield.

In training één was Sainz in zijn Ferrari de snelste van allemaal, alleen Fernando Alonso bleef met de Aston Martin binnen een halve seconde van de Spanjaard. Lewis Hamilton en Sergio Perez volgden met bijna dezelfde tijden, voor thuisfavoriet Charles Leclerc en Verstappen. Alexander Albon gleed stevig de muur in, Nico Hülkenberg had ook het nodige ongewenste contact en Nyck de Vries noteerde de zestiende tijd.

In de tweede training ging het beter voor Verstappen, die de snelste tijd van de dag liet noteren, op 0,065 seconden gevolgd door Leclerc. Ook Sainz (+0,107) en Alonso (+0,220) zaten er weer lekker bij, maar Sainz kwam er toch minder goed vanaf: hij raakte net als in training één met zijn rechtervoorwiel de muur bij het zwembad, maar dit keer kwam hij er níet mee weg en zijn Ferrari eindigde in de muur. De Vries reed dit keer de zeventiende tijd.

Zaterdag wordt de derde training om 12.30 uur verreden, de kwalificatie volgt om 16.00 uur. De uitslagen van alle sessies zijn hier terug te vinden.