Rallyrijder Craig Breen (33) overleden

Rallyrijder Craig Breen is donderdagmiddag overleden. De Ierse coureur was in Kroatië met zijn Hyundai i20 bezig met tests voorafgaande aan de Rally van Kroatië van volgende week, en raakte daarbij van de weg. De linkervoorkant van de auto raakte een paal, waarbij Breen dodelijk gewond raakte, slechts 33 jaren jong. Navigator James Fulton raakte niet gewond.

Breen pakte in 2012 met overmacht de wereldtitel in de Super 2000-klasse, terwijl hij in de topklasse in het WK in 2009 al debuteerde. In de eerste jaren reed hij met name voor Ford sporadisch mee, wat met de jaren steeds vaker gebeurde. Na een overstap naar Citroën volgde in 2017 zijn eerste volledige jaar, resulterend in een tiende plek in het WK.

In 2020 werd Breen ondanks slechts twee deelnames negende, een jaar later volgde een achtste plek, inmiddels rijdend voor Hyundai. Vorig jaar deed de Ier, inmiddels terug bij Ford, voor het eerst mee aan elke rally op de kalender, wat hem een zevende plek in het WK opleverde. Dit jaar reed hij dan weer voor Hyundai, waar hij eerder dit jaar in Zweden een tweede plek behaalde in zijn enige optreden van 2023.

Breen pakte negen podiumplekken, de eerste in 2016 in Finland. Er volgden nog zes tweede en twee derde plekken, maar een overwinning zou hij uiteindelijk nooit pakken.

Hyundai heeft uiteraard geschokt gereageerd, wat de rest van de rallywereld donderdag ongetwijfeld ook zal doen op het overlijden van hun collega.

Aan boord bij Breen en Fulton tijdens de Rally van Zweden eerder dit jaar, waar het duo de tweede plek pakte