FOK! Wat een weer: regen, vanuit het westen droog

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Het is bewolkt en op veel plaatsen valt er nog regen of motregen. In de Limburgse heuvels is er kans op natte sneeuw. Van het westen uit wordt het op steeds meer plaatsen droog en klaart het iets op. De middagtemperatuur is ongeveer 6°C. De noord- tot noordwestelijke wind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer eerst nog krachtig tot hard.

Komende nacht zijn er opklaringen en is het aanvankelijk vrijwel overal droog. Plaatselijk kan een mistbank ontstaan. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe en drijven er in het westen enkele winterse buien vanaf zee binnen, mogelijk met onweer. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt, aan zee rond 4°C. De wind wordt westelijk en neemt af naar zwak tot matig.

Maandag overdag is er af en toe zon en breiden de buien boven het westen zich landinwaarts uit. Soms hebben de buien een winters karakter en ook neemt de kans op een klap onweer toe. De middagtemperatuur komt uit rond 8°C, tijdens buien kan de temperatuur plaatselijk dalen naar enkele graden boven nul. De wind wordt west tot noordwest en is overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Station Winterswijk waar er soms bewolking was, soms zon was en waar het droog was vandaag. (Foto: _UserName_)
Station Winterswijk waar er soms bewolking was, soms zon was en waar het droog was vandaag. (Foto: _UserName_)

 

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.