'Flynn geeft papieren aan onderzoekscommissie'

Oud-veiligheidsadviseur Michael Flynn zal een aantal documenten overhandigen aan de onderzoekscommissie van de Amerikaanse Senaat. Dat schrijft Reuters op basis van anonieme bronnen.

Flynn's vertegenwoordigers zouden de commissie dinsdag een mail gestuurd hebben met de belofte dat ze een deel van de documenten voor de gestelde deadline zouden overhandigen. Andere documenten volgen later.

De onderzoekscommissie dagvaardde twee bedrijven van Flynn, met de eis relevante documenten over te dragen rondom het onderzoek naar Russische bemoeienis met de Amerikaanse verkiezingen.

Eerder werd Flynn zelf gedagvaard, hij deed een beroep op het Vijfde Amendement van de Grondwet, dat voorschrijft dat niemand tegen zichzelf hoeft te getuigen. Een bedrijf kan geen beroep doen op dat amendement.

Flynn was nog geen maand in dienst als nationaal veiligheidsadviseur van het Witte Huis. In februari moest hij aftreden omdat hij had verzwegen dat hij met de Russische ambassadeur had gesproken over een verlichting van de sancties tegen Rusland, toen hij nog niet in functie was. Hij is een van de belangrijkste getuigen in het onderzoek naar samenwerking tussen het Kremlin en Trumps campagneteam.

'Flynn geeft papieren aan onderzoekscommissie'
'Flynn geeft papieren aan onderzoekscommissie' (Foto: ANP)