Trump-tienermeisje in elkaar geramd

Na de verkiezingen in de VS vielen er een heel aantal gewelddadige incidenten te betreuren. Een meiske dat op school in elkaar werd geslagen omdat ze voor Trump was, is er daar één van. FOK! doet verslag van een interview met het meisje.

Jade Armenio, zoals ze heet, postte op de avond van de verkiezingen op Instagram dat ze Trump steunde. En dat was heel gewoon, stelt Jade: "Ik kan niemand noemen op mijn sociale media-accounts die níet zijn of haar mening gaf."

Het kwam haar direct na de verkiezingen duur te staan. Een medescholier vroeg haar: "Haat jij Mexicanen?" Jade reageerde: "Nee." "Jij steunt Trump", zei het meisje toen. "Dus jij haat Mexicanen." Vervolgens vloog de scholier Jade aan.

Ze had diverse wonden aan gezicht, oren en voeten. Ook trok de vechtlustige scholier haar oorbellen uit haar oren. Tig scholieren filmden het voorval en stonden erbij, keken ernaar, en grepen verder niet in. Volgens de school is de agressieve scholier 'voldoende gestraft.'

Jade's ouders zijn geschokt; haar moeder geeft aan dat zij beiden nooit hun politieke meningen verkondigen op het internet, maar dat 'zelfs als dat gebeurt, je nooit, ooit, zo in elkaar geslagen zou moeten worden.'

De beelden tref je hieronder aan. De eerste minuut is het nieuwsbericht van ABC 7, daarna zie je de (ongecensureerde) beelden van de vechtpartij: