FOK! Wat een weer: Somber en druilerig

Goeiemorgen! Het weer laat zich niet van zijn vrolijkste kant zien de laatste dagen. Gisteren begonnen we in het oosten en zuiden nog met enkele opklaringen, maar elders was het al vroeg bewolkt. En als het nog niet bewolkt was, dan kwam er wel mist voor. Vervolgens begon het rond een uur of half 10 licht te regenen in het westen en dat trok vervolgens langzaam over het hele land heen. De Supermaan is daardoor vrijwel nergens te zien geweest, want opklaren deed het niet meer.

Ik vrees dat we vandaag nog zo'n dagje erachteraan plakken. Het wordt opnieuw een grijze en sombere dag met veel bewolking. Er valt af en toe regen of motregen en de zon zullen we wederom niet te zien krijgen. Pluspunt is wel de temperatuur. Die begon gisteren al op te lopen en vandaag komen we op de meeste plaatsen zelfs boven de 10 graden uit. Op de warmste plekken wordt het zelfs 13 graden. Dat voelt dus heel anders aan dan de afgelopen periode. Er staat een matige westelijke wind.

Morgen gaan de gordijnen gelukkig weer open. De zon breekt er door en dan ziet het er meteen een heel stuk vriendelijker en gezelliger uit. Droog blijft het niet overal, want er kunnen verspreid over het land toch nog enkele buien vallen. Ook op deze woensdag is het erg zacht met gemiddeld gezien 12 graden.

Donderdag lijkt dan weer een aardig natte en sombere dag te gaan worden als er een actieve storing passeert.

Tot ziens!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 07:44
Zon onder: 17:01
Zonkracht: 2 / 1
 
Specatculaire zonsopkomst (Foto: Raymond Bouws)
                Een spectaculaire zonsopkomst boven Alkmaar. ( foto: Raymond Bouws.)

                
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1832 Start van het beleg van Antwerpen.
1902 In Brussel pleegt de Italiaanse anarchsist Gennaro Rubina een mislukte aanslag op koning Leopold II.
1969 In Washington demonstreren 250.000 mensen tegen de Vietnamoorlog.
2005 Schildpad Harriet wordt 175 jaar, en is daarmee hoogstwaarschijnlijk het oudste levende dier ter wereld.
2015 Rob van Reijn, een Nederlands pantomimespeler overlijdt.