Drugskoeriers de sjaak na vergeten knipperlicht

Het respecteren van de verkeersregels kan je een hoop ellende besparen. Twee drugskoeriers in de Belgische hoofdstad Brussel ondervonden dit afgelopen vrijdag aan levende lijve, toen ze aangehouden werden na het vergeten van het knipperlicht bij het afslaan.

De twee koeriers vielen de politie op toen ze zich in het verkeer van de Brussels gemeente Sint-Jans Molenbeek zich niet hielden aan de geldende verkeersregels; de twee reden te snel en gebruikten bovendien hun knipperlicht niet. De dienders constateerden dat het tweetal bekend stond bij de autoriteiten vanwege drugsfeiten, en besloten de Opel Astra waarin de twee zich bevonden te doorzoeken. Daarop werden in de kofferbak 43 zakken met marihuana aangetroffen.

In totaal betrof de vangst 11 kilo marihuana. Deze werd samen met vijf mobiele telefoons in beslag genomen; bovendien werden de twee delictplegers gearresteerd. De rechter-commissaris heeft inmiddels besloten hun hechtenis te verlengen. Mocht je dus snode plannen hebben, denk er dan in ieder geval aan je aan de verkeersregels te houden.

Ruim 11 kilo cannabis in beslag genomen na vergeten knipperlicht (foto: ANP).