Zweden en Tsjechië in evenwicht, minimale zege Schotland op Denemarken

Zweden is in eigen huis niet voorbij Tsjechië gekomen. Zlatan Ibrahimovic speelde negentig minuten, maar ook hij kon niet voorkomen dat het 1-1 werd in Solna.

Zweden en Tsjechië zien we deze zomer allebei terug op het EK in Frankrijk en in aanloop naar dat toernooi oefenden de twee ploegen in de Friends Arena in Solna. Met onder meer Zlatan Ibrahimovic aan de aftrap begon de thuisploeg goed aan de wedstrijd.

Al na veertien minuten werd de score geopend. Voormalig PSV- en FC Groningen-aanvaller Marcus Berg kreeg een uitstekende voorzet van Martin Olsson en met een volley passeerde hij doelman Vaclík. Echter kwam Tsjechië vervolgens beter in de wedstrijd en dat leidde nog voor rust tot de gelijkmaker.

Tomas Sivok had een prima assist in huis en daar wist aanvaller Matej Vydra wel raad mee. De spits van Reading zette zo de 1-1 op het scorebord, waarna beide coaches tijdens en na de rust veel wissels toepasten. Hierna werd er niet meer gescoord, zodat de ruststand tevens de einduitslag was.

Schotland heeft een minimale oefenzege geboekt op Denemarken. Op Hampden Park in Glasgow waren de Schotten met 1-0 te sterk.

Beide landen wisten zich in de kwalificatiereeks niet te plaatsen voor het EK van komende zomer in Frankrijk. Denemarken werd in de play-offs in de twee wedstrijden uitgeschakeld voor Zweden en Schotland eindigde in Groep D als vierde achter Duitsland, Polen en Ierland.

Bij Denemarken was er een basisplaats voor oud-Ajax-speler Christian Eriksen. De middenvelder werd negen minuten voor tijd vervangen door huidig-Ajacied Lasse Schöne.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al na acht minuten. AFC Bournemouth-speler Matt Ritchie scoorde op aangeven van Scott Brown de 1-0 voor Schotland.