Frankrijk veel te sterk voor Rusland, Duitsland heeft geen kind aan Italië

De terugkeer in het Stade de France leverde Frankrijk een sterk staaltje voetbal op. Rusland had weinig in te brengen tegen het doelpuntrijke geweld van de Fransen. Frankrijk speelde voor het eerst in het Stade de France na de aanslagen van eind vorig jaar. Voorafgaand aan de wedstrijd was dat nog een onderwerp van gesprek. Na het eeste fluitsignaal richtte Frankrijk zich volledig op het voetbal. Het werd 4-2.

Dat ging voortreffelijk. Bij rust stond er al een 2-0 voorsprong op het scorebord. Basisdebutant Ngolo Kanté vierde zijn verjaardag met een openingstreffer in de negende minuut. Vlak voor rust verdubbelde André-Pierre Gignac de score met een kopbal op aangeven van Antoine Griezmann.

Aleksandr Kokorin, die in negatieve zin betrokken was bij de tweede Franse goal, deed na de rust wat terug voor Rusland. Hij kopte de 2-1 achter Hugo Lloris en gaf de Russen weer wat hoop. De net als Kanté jarige Dimitri Payet deed snel weer iets terug met de derde Franse goal. Rusland gaf zich echter niet gewonnen en kwam via Yuri Zhirkov terug in de wedstrijd. Tot de 4-2 van Kingsley Coman bleef het spannend. De aanvaller van Bayern München scoorde zijn eerste interlandgoal door een knappe individuele actie af te ronden.

Frankrijk nam daarna geen gas terug, maar probeerde de score juist uit te breiden. Het land dat vanwege de status als gastheer geen kwalificatieduels speelde, bewees klaar te zijn voor het echte werk in de zomer.

Duitsland heeft dinsdagavond een gemakkelijke oefenzege geboekt op Italië. De regerend wereldkampioen was in München met 4-1 te sterk. Duitsland was er op gebrand om de 2-3 nederlaag tegen Engeland weg te poetsen. In die wedstrijd gaf het een 2-0 voorsprong weg. Na 24 minuten opende Toni Kroos de score. Een droge schuiver was Gianluigi Buffon te machtig.

Nog voor rust slaagden de Duitsers er in om de score te verdubbelen. Mario Götze, die in tegenstelling tot Engeland, in de basis begon scoorde met een knappe kopbal: 2-0. Ook na rust had de ploeg van bondscoach Joachim Löw het betere van het spel en zag dat na 59 minuten beloond worden. Na een goed lopende aanval scoorde 1. FC Köln-verdediger Jonas Hector zijn eerste doelpunt in het shirt van Die Mannschaft.

Een kwartier voor tijd werd de afstraffing voor Italië nog groter gemaakt. Na een overtreding van Buffon mocht Mesut Özil aanleggen vanaf elf meter en de sterspeler van Arsenal faalde niet: 4-0. Zeven minuten voor tijd werd er voor het laatst gescoord. Stephan El Shaarawy zorgde met een schot van afstand voor de eretreffer voor Italië.