Nieuwe Doom-trailer onthult zes multiplayermodi

De nieuwe Doom, die we over een kleine twee maanden alweer kunnen verwachten, beschikt over zes multiplayermodi. Het gaat om Team Deathmatch, Domination, Clan Arena, Warpath, Freeze Tag en Soul Harvest.

Op 13 mei komt de nieuwe Doom-game in de schappen te liggen; de multiplayer-bèta is vanaf 31 maart te spelen. In een vandaag uitgebrachte trailer worden de verschillende gamemodi voor de multiplayer getoond. Team Deathmatch en Domination behoeven geen uitleg, maar de overige vier modi zijn wat unieker van aard. Zo is Clan Arena een vorm van Deathmatch alleen dan zonder pickups, armor, health of respawns.

Warpath is een soort King of the Hill, alleen het controlepunt is een bewegend gebied. Het gebied beweegt zich door gevaarlijk terrein zodat je voortdurend moet opletten dat je niet in een afgrond of een vat zuur flikkert. In Freeze Tag worden vijanden niet gedood maar bevroren; teammates kunnen elkaar 'ontdooien' door enige tijd stil te staan naast de bevroren speler. Een team dat volledig bevroren is, verliest. Soul Harvest tenslotte is een variant op Team Deathmatch, alleen moet je na een kill een soul oppakken. Je kunt souls oppakken van zowel je gesneuvelde teammates als gesneuvelde vijanden, alleen de laatstgenoemden worden bij de teamscore opgeteld.