Van der Mark op podium bij start Superbike-seizoen

Motorcoureur Michael van der Mark is het World Superbike-seizoen uitstekend begonnen. De 23-jarige Nederlander eindigde de eerste race op het Australische Phillip Island als derde, zijn vierde podiumplek ooit in de topklasse.

De Nederlandse Honda-rijder vertrok als zesde en zag regerend kampioen Jonathan Rea vanaf plek drie de leiding overnemen bij de start. Diens teamgenoot Tom Sykes nam na een paar ronden de leiding over, gevolgd door Davide Guigliano en Van der Mark. Halverwege de race zakte het tempo van Sykes behoorlijk weg, waardoor Guigliano, Van der Mark en ook Chaz Davies hem konden passeren.

Davies won het duel van Van der Mark om de tweede plek en plaatste in de laatste bocht een aanval op Rea. Davies kon echter niet op tijd uit de slipstream van zijn opponent komen en kwam 0,063 seconden tekort. Van der Mark hield ondertussen Guigliano van zich af en veroverde de derde plek.

Zondagochtend om 05.00 uur Nederlandse tijd begint de tweede race, die live te zien zal zijn op Eurosport.

De laatste ronden van de race in Australië (Bron: YouTube)