Duitse skiërs winnen goud op gemengde teamwedstrijd

Op de Jeugd Olympische Winterspelen in Lillehammer heeft Duitsland de gemengde teamwedstrijd in het alpineskiën gewonnen. In de wedstrijd, bestaande uit parallelreuzenslaloms, rekenden de Duitsers in de finale af met Rusland.

De weg naar de finale was niet bepaald makkelijk voor Lucia Rispler en Jonas Stockinger. In de achtste finale tegen Zweden, de kwartfinale tegen Zwitserland en de halve finale tegen Finland werd het telkens 2-2. In alle drie wedstrijden moest de snelste tijd van beide skiërs - die allebei steeds twee runs deden - dus uitkomst bieden en dat viel telkens in het voordeel van Duitsland uit. Rusland versloeg Italië met 4-0 en won vervolgens op tijd van Slovenië en Canada.

De Russin Anastasiia Silanteva had na de strijd met Italië al haar vier duels verloren en ook tegen Rispler kon ze niet winnen. Aleksey Konkov had juist alles gewonnen en deed dat ook tegen Stockinger: 1-1. Silanteva moest vervolgens weer haar meerdere erkennen in Rispler en dus moest de laatste wedstrijd uitkomst bieden. Juist in de allesbeslissende wedstrijd kon Konkov voor het eerst niet winnen: hij ging onderuit en dus won Duitsland het goud. Brons was voor Finland, dat met 3-1 van Canada won. 

Stockinger in de gouden run tegen Konkov (Foto: YIS/Simon Bruty)
Stockinger in de gouden run tegen Konkov (Foto: YIS/Simon Bruty)