Russisch/Amerikaans/Chinees team wint gemengd kunstschaatsgoud

Het kunstschaatsen op de Jeugd Olympische Winterspelen in Lillehammer is zoals meerdere sporten afgesloten met een 'dubbel gemengde teamwedstrijd'. De teams bestonden uit een ijsdanspaar, een 'gewoon' paar en een mannelijke en vrouwelijke individuele schaatser, uit een diversiteit aan landen.

De acht teams hadden namen die stonden voor de verschillende waarden op de Jeugdspelen: Desire, Discovery, Future, Motivation, Focus, Courage, Hope en Determination. Het ijsdansen werd door de Russen Anastasia Shpilevaya en Grigory Smirnov gewonnen namens Team Courage, gevolgd door Anastasia Skoptcova en Kiriil Aleshin voor Team Desire. Marjorie Lajoie en Zachary Lagha uit Canada zetten Team Discovery op de derde plek.

Ook bij de paren voerde Rusland de boventoon, maar Ekaterina Borisova en Dmitry Sopot pakten voor Team Motivation de volle punten. Team Discovery viel bij de dames echter terug, terwijl de Maleisiër Chew Kai Xiang namens Team Motivation punten liet liggen. Het goud ging uiteindelijk zonder ook maar één van de vier onderdelen te winnen naar Team Desire, met Sarah Rose en Joseph Goodpastor als Amerikaans paar en Li Xiangning uit China en Dmitri Aliev uit Rusland als individuele schaatsers. 

Ook op de Jeugdspelen hoort een selfie erbij voor het winnende Russisch/Amerikaans/Chinese team (Foto: YIS/Thomas Lovelock)
Ook op de Jeugdspelen hoort een selfie erbij voor het winnende Russisch/Amerikaans/Chinese team (Foto: YIS/Thomas Lovelock)