Murray-broers schrijven geschiedenis op Australian Open

Tennissers Andy en Jamie Murray hebben op de Australian Open in Melbourne een mooi stukje geschiedenis geschreven. Voor het eerst in de tennishistorie staan twee broers op hetzelfde Grand Slam in een aparte finale.

Andy plaatste zich na een vijfsetter tegen Milos Raonic voor de finale in het enkelspel, terwijl Jamie zaterdagochtend Nederlandse tijd om de titel in het mannendubbel gaat spelen. Samen met zijn Braziliaanse partner Bruno Soares staat hij dan tegenover de 'oldies' Daniel Nestor en Radek Stepanek, samen maar liefst 80 jaar oud. Voor Jamie is het de derde Grand Slam-finale op rij: vorig jaar verloor hij met partner John Peers zowel de finale van Wimbledon als van de US Open. Samen met Jelena Jankovic pakte hij in 2007 wel de titel in het gemengd dubbel op Wimbledon. 

Andy, één jaar jonger dan zijn broer, gaat op voor zijn derde zege in een Grand Slam. Hij won eerder de US Open 2012 en Wimbledon 2013, terwijl hij zes finales verloor. Vier daarvan waren op de Australian Open en drie keer gebeurde dat tegen Novak Djokovic, die hem zondag ook van de titel zal proberen te houden.