Vierde keer Djokovic - Murray in Australian Open-finale

Tennisser Andy Murray heeft zich voor de vijfde keer geplaatst voor de finale van de Australian Open. De Brit rekende in de halve finale af met de Canadees Milos Raonic, die aan het slot van de partij zwaar gehinderd werd door een blessure. Voor Murray zal het de vierde keer zijn dat hij in Melbourne in de finale tegen Novak Djokovic gaat spelen. De Brit ging in 2011, 2013 en 2015 ten onder tegen de Serviër.

Het duel begon met een matige eerste set, waarin Raonic al in de eerste game de opslag van Murray op love brak - zonder punt voor Murray dus. De tweede set ging volledig met de opslag mee, maar op het beslissende moment moest de Canadees zijn ijzersterke service inleveren: 7-5. Dat er weinig breaks te zien zouden zijn was vooraf te verwachten en in het derde bedrijf slaagden beide spelers daar dan ook geen enkele keer in. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin was Raonic de sterkste.

In set vier moest de Canadees onverwacht weer op love zijn service inleveren bij Murray, die vervolgens met flink wat moeite de set uit wist te serveren. Het noodlot sloeg vervolgens toe voor Raonic, want hij liep een blessure op. Ondanks een behandeling kwam hij in set vijf geen moment meer in zijn spel. De eerste twee opslagbeurten gingen verloren, de derde kon Raonic pas na een minuut of tien winnend afsluiten. Murray serveerde de wedstrijd tenslotte na ruim vier uur op love uit: 4-6, 7-5, 6-7 (4), 6-4, 6-2.