Hingis pakt 21e Grand Slam-titel met damesdubbelzege

Tennisster Martina Hingis heeft samen met Sania Mirza het damesdubbeltoernooi op de Australian Open op haar naam geschreven. Voor de Zwitserse is het al haar 21e titel op een Grand Slam, waarmee ze nu op een gedeeld dertiende plek staat op de ranglijst aller tijden. Voor het duo dat pas sinds maart vorig jaar samen begon te spelen is het inmiddels al de derde Grand Slam-zege op rij, nadat vorig jaar Wimbledon en de US Open in de wacht gesleept werden.

In de finale in Melbourne stonden Hingis en Mirza, als eerste geplaatst, tegenover het veel langer samenspelende Tsjechische duo Andrea Hlavackova en Lucie Hradecka. De eerste set werd gekenmerkt door een gigantische reeks aan servicebreaks. Beide koppels hielden hun eerste opslagbeurt, maar vervolgens werden acht games op rij gewonnen door de ontvangende partij. Ondanks de vele breaks moest er toch een tiebreak gespeeld worden en daarin waren Hingis en Mirza duidelijk de besten: 7-1.

In set twee moest het Tsjechische duo direct de service inleveren, waarna Hingis en Mirza twee keer op rij de opslag hielden. Er werd daarna weer vijf keer op rij gebroken, maar dat betekende dat Hlavackova en Hradecka met hun servicebreaks geen steek opschoten. Op 3-5 kregen Hingis en Mirza drie matchpoints na het zoveelste ijzersterke punt van de Zwitserse aan het net. Alle drie matchpoints gingen de mist in, maar de vierde was raak: 7-6 (1), 6-3.