Australian Open: Djokovic slaat Seppi naar huis

De Belgische tennisser David Goffin heeft de achtste finales van de Australian Open bereikt. In Melbourne was de nummer vijftien van de plaatsingslijst in vier sets te sterk voor de als negentiende geplaatste Oostenrijker Dominic Thiem. 

Goffin had de eerste set al na ruim twintig minuten met 6-1 binnen, maar daarna moest hij er toch harder voor werken. In set twee leverde de Belg twee keer zijn opslag in, waarna Thiem na vier setpoints de stand gelijk kon trekken. In de derde set kon Goffin een vroege break niet vasthouden en moest hij toestaan dat Thiem er een tiebreak uit sleepte, waarin de Belg wel duidelijk de sterkste was. Het laatste bedrijf leverde vervolgens op 5-3 al een matchpoint op voor Goffin. Dat benutte hij niet, maar drie games later was het dan toch raak: 6-1, 3-6, 7-6 (2), 7-5. 

Ook de Japanner Kei Nishikori, als zevende geplaatst, schaarde zich bij de laatste zestien. Hij rekende in vier sets af met de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez (26), die alleen de tweede set uit het vuur wist te slepen: 7-5, 2-6, 6-3, 6-4. Nishikori speelt tegen een Fransman: Jo-Wilfried Tsonga of Pierre-Hugues Herbert. Goffin neemt het in de volgende ronde op tegen de winnaar van het duel tussen Roger Federer en Grigor Dimitrov, dat op het moment gespeeld wordt.

Update 06.55 uur

Zoals wel viel te verwachten zal Nishikori het op gaan nemen tegen Tsonga. De Fransman moest er tegen zijn landgenoot Herbert wel even aan trekken, want de qualifier wist twee Tsonga tot twee tiebreaks te dwingen. Daarin liet de mondiale nummer negen dan wel zijn klasse zien en dus zegevierde hij alsnog in drie sets: 6-4, 7-6 (7), 7-6 (4).

Update 09.10 uur

Roger Federer heeft in vier sets afgerekend met de Bulgaar Grigor Dimitrov. De als derde geplaatste Zwitser won zo zijn 300e wedstrijd ooit op een Grand Slam, een record bij de mannen. Federer speelde over het algemeen sterk en vooral in de derde set was Dimitrov absoluut niet tegen hem opgewassen. In de overige sets was het verschil kleiner, maar toch kon de Zwitser zich zonder overmatige inspanning plaatsen voor de achtste finale tegen Goffin: 6-4, 3-6, 6-1, 6-4. 

Update 12.35 uur

Novak Djokovic heeft eveneens de achtste finales bereikt. De nummer één van de wereld had het in de tweede en derde set vrij lastig tegen de Italiaan Andreas Seppi, die de Serviër goed partij wist te geven. Toch liet Nole zien de terechte nummer één te zijn en op de beslissende momenten stond hij er gewoon: 6-1, 7-5, 7-6 (6).

Marin Cilic werd ondertussen verrast door Roberto Bautista Agut. De als 24e geplaatste Spanjaard gunde de Kroaat (12) geen enkele set: 6-4, 7-6 (5), 7-5. In de achtste finales staat hij tegenover Nick Kyrgios of Tomas Berdych.