Hogenkamp nog één wedstrijd van Australian Open verwijderd

Tennisster Richel Hogenkamp is nog maar één wedstrijd verwijderd van een plekje in het hoofdtoernooi van de Australian Open. De Nederlandse won ook haar tweede partij in het kwalificatietoernooi en staat daar nu in de beslissende ronde.

De Nederlandse nummer 137 van de wereld speelde sterk tegen de mondiale nummer 202, de Française Stephanie Foretz. In de eerste set mocht ze haar eerste servicegame houden, maar daarna moest ze ze stuk voor stuk inleveren bij Hogenkamp. Die moest zelf twee breakpoints wegwerken en flink knokken om op 2-1 haar eigen service te houden, maar daarna liep ze weg naar een 6-1 setwinst. In de tweede set brak Hogenkamp haar opponente om op 4-2 te komen, maar kreeg ze gelijk haar enige break om de oren. Die pakte ze weer terug en op het eerste matchpoint was het raak: 6-3. Komende nacht speelt Hogenkamp tegen de Chinese Qiang Wang, de nummer één van de plaatsingslijst en de mondiale nummer 101. De winnares plaatst zich voor het hoofdtoernooi.

Voor Lesley Kerkhove is de hoop voorbij. In de tweede kwalificatieronde verloor ze van de Zwitserse Viktorija Golubic, die met plek 169 een kleine dertig plaatsen hoger staat dan Kerkhove op de wereldranglijst. Kerkhove kwam pas bij een 1-4 achterstand een beetje in de wedstrijd en won plotseling zelfs vier games op rij. Op dat moment leverde ze haar service echter twee keer op rij in en daar profiteerde Golubic van: 5-7. In set twee was het verzet van Kerkhove gebroken. De Zwitserse liep in no-time uit naar 5-0 en zag haar opponente nog wel twee games terugpakken, maar met 2-6 was de wedstrijd gespeeld.