Motörhead-zanger Lemmy Kilmister herdacht

Motörhead-zanger Lemmy Kilmister is zaterdag in Los Angeles naar zijn laatste rustplaats gebracht. Rocksterren als Dave Grohl, Slash, Brian May en leden van Metallica woonden de uitvaart bij.

De herdenkingsdienst voor Lemmy, die op 28 december op zeventigjarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker, was live te volgen via YouTube. Volgens de BBC keken wereldwijd ruim 250.000 mensen naar de uitvaart. Ook in Lemmy's stamkroeg de Rainbow Bar and Grill op Sunset Strip in Hollywood werd de uitvaart gevolgd. Daar kwamen enkele honderden mensen samen.

Lemmy vond zijn laatste rustplaats op Forest Lawn Memorial Cemetery, daar liggen ook sterren als Michael Jackson, Sam Cooke en Walt Disney. De kapel van het kerkhof was voor Lemmy's uitvaart versierd met witte en rode bloemen. Voorin de zaal stond een foto van Motörhead, de heavymetalband die Lemmy in 1975 oprichtte. Bij de foto stonden zijn laarzen en een urn in de vorm van de kenmerkende zwarte hoed van de zanger.

Aan het einde van de dienst schalde Lemmy's basgitaar door de kapel. Het instrument werd aangesloten op versterkers. Het geluid van de gitaar werd door de aanwezigen met applaus verwelkomd.

Motörhead-zanger Lemmy Kilmister herdacht
Motörhead-zanger Lemmy Kilmister herdacht (Foto: BuzzE)