WK Darts: Van de Pas in 'burenruzie' te sterk voor Hopp

Benito van de Pas is doorgedrongen tot de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts in Londen. De Tilburger was in het Alexandra Palace met 3-1 te sterk voor de Duitser Max Hopp. 

Van de Pas weet in de eerste leg direct te breaken en met een 54-finish werd het 2-0. De break hield stand en met 50 procent op de dubbels werd het 1-0 in sets voor Big Ben.

In de tweede set vielen geen breaks waardoor Van de Pas met 2-0 in sets voor kwam. In set drie sloeg de Nederlander direct toe en brak Hopp met een 75-finish. Het werd 2-0, maar daarna raakte Van de Pas het helemaal kwijt. Hopp begon de pijlen te raken. Hij kwam langszij en pakte via dubbel acht de derde set.

Van de Pas leek wakker geschud en opende set vier met een 108-finish. Het werd 2-1, Hopp had nog de kans om langszij te komen, maar faalde. Via tops besliste Big Ben de wedstrijd. De nummer 24 van de wereld treft in de volgende ronde Dimitri van den Bergh in een duel der lage landen. De Belg schakelde eerder Ian White uit.

Van de Pas is de eerste van drie Nederlanders die op de laatste dag voor de komen. Zo speelt Jan Dekker tegen Adrian Lewis. De avond wordt afgesloten met Jelle Klaasen tegen Joe Cullen