Djokovic en Wawrinka verder in Parijs

Novak Djokovic heeft in navolging van Stan Wawrinka de derde ronde bereikt van het Masters-toernooi in Parijs. De Servische favoriet moest dinsdagavond in Bercy even op gang komen tegen Thomaz Bellucci maar schoof de Braziliaan toch na ruim anderhalf uur terzijde. In de eerste set verloor de nummer een van de wereldranglijst zijn opslag een keer, maar toen hij op 6-5 die van zijn Zuid-Amerikaanse opponent opnieuw brak was het snel gebeurd: 7-5 en 6-3.

Wawrinka versloeg de Australië Bernard Tomic met 6-3 en 7-6 (6). De als vierde geplaatste Zwitserse kwam in de tiebreak met 2-5 achter maar slaagde er in een derde set te voorkomen. "Ik stond er even beroerd voor", beaamde Wawrinka, die als eerste speler na André Agassi in 1999 zowel het Frans Open als de Parijse Masters in hetzelfde jaar wil winnen. "Maar ik maakte toen een geweldig punt, agressief, en daarna miste hij een gemakkelijke forehand. Dan ben je terug."

Wawrinka's volgende tegenstander is de Serviër Victor Troicki of de Spanjaard Feliciano Lopez. Diens landgenoot David Ferrer, eveneens vrij in de eerste ronde, had op weg naar de laatste zestien niets te duchten van de Oekraïner Alexander Dolgopolov: 6-2 6-2.

Djokovic en Wawrinka verder in Parijs
Djokovic en Wawrinka verder in Parijs (Foto: ANP)