FOK! Wat een weer: code geel

Afgelopen nacht was het koud met lokaal vorst aan de grond. Het KNMI heeft voor vandaag code geel afgegeven voor vrijwel heel het land, alleen Limburg ontsnapt aan de waarschuwing voor dichte tot zeer dichte mist. Als de mist optrekt, en ik zeg als, dan kan het heerlijk weer worden, want het is vrijwel windstil. Het Noorden en Westen zien vandaag wellicht helemaal geen zon omdat de mist maar slecht optrekt daar. De temperaturen liggen vandaag ver uitelkaar, in de de zonnige plaatsen kan het oplopen tot een graad of twaalf, tot maximaal 16 graden in het zuid-oosten.  

 

Rewimo en Qltel maakten weer eens een wandeling in het Reichswald in Duitsland en bezochten daar ook de Reichswald Forest War Cemetery, een militaire begraafplaats met 7654 graven. Er liggen voornamelijk Britse militairen. Ook zijn er 176 ongeindentificeerde lichamen begraven. Al met el een sereen herfstplaatje, met een beladen geschiedenis. 

Reichswald Forest War Cemetery (Foto: Rewimo)
Reichswald Forest War Cemetery (Foto: Rewimo) 

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* Vandaag is het Allerheiligen

* In 1170 trof een Allerheiligenvloed noord-west Nederland

* In 1570 werd Nederland opnieuw getroffen door een Allerheiligenvloed; dit keer was Zeeland de pineut

* In 1755 vond een zware aardbeving (8,7 op de schaal van richter) plaats in Lissabon. Er vielen 70.000 doden