Vertrouwen zoek bij Hamilton

Het zelfvertrouwen van Lewis Hamilton heeft een flinke knauw gekregen door de zeperd in de Grand Prix van Singapore. De Mercedes van de Britse leider in het kampioenschap van de Formule 1 kon zondag niet tippen aan de Ferrari van racewinnaar Sebastian Vettel. Tot overmaat van ramp viel hij voortijdig uit.

De regerend wereldkampioen liet woensdag aan Britse media weten dat hij nog steeds niets begrijpt van de plotselinge terugval bij Mercedes. "Ik hoop dat dit eenmalig was, maar ik heb op dit moment geen informatie die mij het vertrouwen geeft dat we komend weekend in Japan de snelheid weer terughebben", aldus Hamilton.

De Engelse coureur beleefde in Singapore zijn slechtste race van dit seizoen. In de kwalificaties eindigde hij als vijfde, terwijl hij in elf van de voorgaande twaalf races poleposition pakte. Vervolgens liep de race uit op een drama. "Het was zacht uitgedrukt een vreemd weekend. Ik heb punten verloren, maar het had erger gekund. Ik zoek naar een verklaring."

Zijn teamgenoot Nico Rosberg eindigde in Singapore als vierde. De nummer twee in de WK-stand liep twaalf punten in op Hamilton, waardoor de Brit nog altijd een riante voorsprong koestert van 41 punten. De Duitser worstelde met dezelfde snelheidsproblemen: "Het is niet best als je ineens zoveel snelheid kwijt bent en je weet niet waar het door komt. Want hoe kun je dan verbeteren? We kunnen alleen maar hopen dat in Japan alles weer op zijn plaats valt bij ons", aldus Rosberg.

Teambaas Christian Horner van concurrent Red Bull verwacht dat de Mercedessen op het circuit van Suzuka weer de vertrouwde suprematie zullen vertonen. "Hoewel het mij verbaasde dat ze in Singapore zo ver achter bleven. Wellicht dat het team de veranderingen die in de banden zijn doorgevoerd niet goed heeft opgepikt. Maar als Mercedes in Japan weer tegenvalt, dan is er werkelijk iets aan de hand."

Vertrouwen zoek bij Hamilton
Vertrouwen zoek bij Hamilton (Foto: ANP)