Mercedes nam een risico met de nieuwe motor

Mercedes heeft een groot risico genomen door de nieuwe Formule 1-motor mee te nemen naar de Italiaanse Grand Prix, voordat ze zeker waren van de betrouwbaarheid, geeft teambaas Toto Wolff toe. Afgelopen weekend zag Nico Rosberg de achterstand op teamgenoot Lewis Hamilton met 25 punten toenemen, toen zijn motor met nog enkele ronden te gaan de geest gaf. Een dag eerder moest hij zijn nieuwe motor nog vervangen door de oudere versie na een lek in de motor.

"We hebben die vierde fase-motor meegenomen omdat we zeker wilden weten dat de richting die we op gingen de juiste was," zei Wolff. "Het was een risico en we zagen wat er met Nico gebeurde. Dat was het resultaat van die motor - de betrouwbaarheidstesten gingen best goed, maar waren nog niet afgerond."

De nieuwe versie van de Mercedes-motor was meer dan enkel extra vermogen, het team zoekt met de nieuwe motor een richting om verder te ontwikkelen voor 2016. "Het was duidelijk te zien dat Ferrari een behoorlijke stap heeft gemaakt met de motor en ze zijn dichterbij gekomen, maar wij focussen op iets anders. Het is een andere richting, maar als we deze richting aanhouden zullen we er op de lange termijn beter worden, niet alleen op de korte termijn."


Mercedes nam een risico met de nieuwe motor (Foto: Zuma Sports Wire)
Mercedes nam een risico met de nieuwe motor (Foto: Zuma Sports Wire)