Honda wil F1-motor op de schop nemen

Honda wil voor volgend jaar haar Formule 1-motor stevig op de schop gaan nemen, zo heeft motorsportbaas Yasuhisa Arai gemeld. De krachtbronnen van het Japanse merk komen achterin de McLarens dit jaar flink tekort en alleen met een drastische ingreep kan dit veranderd worden.

Volgens Honda levert de verbrandingsmotor op dit moment ongeveer evenveel paardenkrachten als de Renault, maar ligt het probleem in het vrijkomen van opgeslagen energie. Hierdoor komen de McLarens op de rechte stukken flink tekort ten opzichte van de andere auto's. Om dit op te lossen zal het motorgedeelte aangepast moeten worden, maar door de strikte homologatieregels kan dit niet dit seizoen. Het zou onder meer om de compressor gaan die vervangen dient te worden.

Arai stelt dat er al voorbereidingen voor de aanpassingen getroffen worden. "Wij hebben het zwakke punt van de motor gevonden, dus werken we al aan verbeteringen voor volgend seizoen. Voor dit jaar kan ik niets zeggen over het inzetten van de tokens, maar het zwakke punt is de vrijgave van energie. Dit komt door de lay-out van de motor. Die willen we volgend jaar veranderen, maar tot die tijd willen we iedere race kleine verbeteringen aan de vrijgave doorvoeren."

"We gaan de goede kant op, maar de resultaten laten dit niet zien. We gaan in de komende races ons resterende (vier) tokens inzetten. Wij doen ons best om meer pk's te krijgen en ook meer beheersing (bij het vrijkomen van energie, red.) voor onze kampioenscoureurs."