Supergirl voegt Lucy Lane toe aan de cast

De nieuwste tv-serie in de DC-collectie is bezig met castuitbreidingen. Aan het begin van de productie van het eerste seizoen van Supergirl, die nu enkele weken op gang is, is een bekend personage uit de comics toegevoegd aan de cast.

Lucy Lane is de zus van verslaggever Lois en wordt voor Supergirl omschreven als "zelfverzekerd, grappig en op haar eigen manier succesvol." Bovendien is ze een ex-vriendin van Jimmy Olsen (Mehcad Brooks). De rol van Lucy zal worden gespeeld door Jenna Dewan-Tatum, de echtgenote van Channing Tatum.

Lucy is vanzelfsprekend minder bekend dan grote zus Lois, maar heeft door de jaren heen wel haar verschijningen gemaakt in de comics. Haar debuut was in 1959, in een issue van Supermans Pal Jimmy Olsen. Haar bekendste recente verschijning was in 2009, toen ze in de Supergirl-comics de mysterieuze Superwoman bleek te zijn, als resultaat van een militair project, geleid door haar vader, General Sam Lane. De laatste keer dat Lucy Lane in live action te zien was, was in de tv-serie Smallville. Hier werd ze gespeeld door Peyton List.

Supergirl is in de VS vanaf eind oktober te zien op CBS.