Uitslag MotoGP Grand Prix van Catalonië

Jorge Lorenzo heeft op het Circuit de Barcelona-Catalunya voor de vierde keer in zijn loopbaan de Grand Prix van Catalonië gewonnen in de MotoGP. De Spanjaard kon alleen door teamgenoot Valentino Rossi enigszins bijgehouden worden, maar de beide Yamaha's waren ongenaakbaar. 

Tijdens de kwalificaties zorgden Aleix Espargaro en Maverick Viñales nog voor en grote stunt door met hun Suzuki's de eerste twee plekken op te eisen. Bij de start vielen ze echter gelijk al ver terug tot rond de tiende plaats. Lorenzo pakte de leiding, gevolgd door Andrea Dovizioso en Marc Marquez. Wereldkampioen Marquez ging al snel voorbij Dovizioso naar plek twee, maar een ronde later ging het fout. Hij probeerde Lorenzo in te halen, verremde zich compleet en kwam in het grind terecht waarna hij het voor gezien hield.

Niet veel later zag Dovizioso zijn landgenoot Rossi langszij komen, waarna Il Dottore de aanval kon openen op zijn teamgenoot Lorenzo. Marquez zou niet de enige topper zijn die onderuit ging, want al snel was het ook gedaan voor Pol Espargaro - die rondreed op plek zeven. Nog eens twee ronden later moest Dovizioso er de brui aan geven nadat hij onderuit gleed, waardoor Dani Pedrosa op kon schuiven naar de derde plek in de race.

Vanaf halwerwege de race viel er een beeld te zien dat dit seizoen al regelmatig te zien was geweest: Rossi leek opnieuw in te gaan lopen op de leider, in dit geval Lorenzo. Met drie ronden te rijden zat de Italiaan met zijn Yamaha nog maar op een ruime seconde van zijn teamgenoot. Uiteindelijk lukte het Rossi toch niet om de definitieve aansluiting te maken, waardoor Lorenzo als winnaar over de finish raasde. Rossi werd tweede, ver voor Pedrosa en Andrea Iannone. Aleix Espargaro was lang op weg naar plek vier, maar ging kort voor de finish onderuit.

Jorge Lorenzo boekt zijn vierde zege op rij in de MotoGP (Pro Shots/Zuma Sports Wire)
Jorge Lorenzo boekt zijn vierde zege op rij in de MotoGP (Pro Shots/Zuma Sports Wire)