Sportblog: Woedende tennisser & Immers fopt Kongolo en Boëtius

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Moeder roostert voetbalkaarten
De titel klinkt niet als een aanlokkelijk recept maar toch heeft de moeder van Norwich-fan Mikey Knights zijn kaartjes meegebakken toen ze de kip in de oven schoof. De enveloppe met de zestien kaartjes voor de wedstrijd tussen Norwich City en Brighton and Hove Albion bleven namelijk onder de bak met de kip plakken waardoor de moeder niets in de gaten had. Pas na afloop ontdekte ze de fout, maar toen was het al te laat voor de kaarten ter waarde van 500 pond.

Toen Knights bij zijn moeder op de thee ging vroeg hij haar of hij een goed humeur had. "Ja", antwoordde de voetbalfan. "Toen vertelde ze me dat ze de kaartjes gebakken had", vervolgde de balende fan. Knights nam na dit voorval contact op met Norwich City die vervolgens een belletje pleegde naar Brighton, waar de wedstrijd gespeeld gaat worden. Dit deden niet moeilijk en stelden 16 vervangende kaarten beschikbaar, zodat Knights en zijn vrienden straks alsnog naar hun favoriete club kunnen gaan kijken.

Slechtste Panenka ooit
Romario Baldé heeft wat uit te leggen aan zijn teamgenoten. De 18-jarige aanvaller van Benfica produceerde in de UEFA Youth League een gênante penalty. Zijn Panenka ging tegen Sjachtar Donetsk op zelden vertoonde wijze de mist in. De 18-jarige buitenspeler voetballer baalde zelf natuurlijk ook gigantisch van zijn mislukte poging en greep vertwijfeld naar zijn hoofd. Uiteindelijk moest er een penaltyserie aan te pas komen om te bepalen wie er de eindstrijd van de UEFA Youth League zou bereiken. Shakhtar Donetsk bleek koeler dan Benfica vanaf de stip en treft in de eindstrijd Anderlecht of FC Porto. Baldé werd in de 73e minuut gewisseld.


Slechtste Panenka ooit (Bron: YouTube)

Billenknijpende trainer
Al eerder berichtten we hier over de ophef in België over de billenknijpposter van de E3 prijs die inhaakte op het incident met Peter Sagan die een rondemiss in de billen kneep. Sagan moest destijds zelfs zijn excuses aanbieden. In Duitsland doen ze blijkbaar niet zo moeilijk, daar was namelijk dit weekend ook een billenknijpactie. FSV Mainz-coach Martin Schmidt kneep langs de zijlijn Silke Bannick (de perschef bij Mainz) in de billen. Bannick lijkt het allemaal niet zo erg te vinden gezien haar brede lach. Blijkbaar heeft hij vaker van dat soort streken.

Immers fopt Kongolo en Boëtius
Terence Kongolo en Jean-Paul Boëtius dachten dat ze geïnterviewd zouden worden door een jonge fan. In principe was dat ook zo maar ze kwamen eigenlijk terecht in een soort Praatjesmakers-achtige opzet waarbij de echte vragen werden ingefluisterd door heel iemand anders. Het was Lex Immers die zijn teamgenoten het vuur aan de schenen legde met een aantal mooie vragen. Vooral op de vraag wat de bijnaam was van beide voetballers is, bescheuren beiden het als de kleine fan ineens met een bijnaam komt die waarschijnlijk alleen binnen de selectie bekend is. De bijdehante fan speelt zijn rol met verve en als Immers dan eindelijk de grap onthult is de hilariteit alom.


Zo fopte Immers zijn teamgenoten (Bron: YouTube/Opel Nederland)

McEnroe: "Serena Williams moet president worden"
Oud-tennisser John McEnroe zit nooit verlegen om een goede quote. Meestal is dat tennisgerelateerd, maar nu heeft hij ook zijn politieke ideeën geuit. Hij vindt namelijk dat tennisster Serena Williams in de toekomst president van de Verenigde Staten moet worden! "Ik dacht dat een vrouw president zou worden vóór een zwarte man", zo vertelde McEnroe. "De Amerikanen hadden meer veranderingen verwacht van Obama. Dus misschien hebben we een zwarte vrouw nodig. Wie weet kunnen we Serena overtuigen om ervoor te gaan."

Tennisser breekt racket doormidden na misser
Tijdens de tenniswedstrijd tussen Jarmere Jenkins en Philip Bester in het Canadese Drummondville kwam er een heel heftige woedeuitbarsting voorbij, zo lazen we op sportwereld.nl. In de beslissende tiebreak mistte Jenkins een forehand en die misser kon de tennisser maar moeilijk verwerken. Na drie keer aanhalen brak hij zijn racket op zijn bovenbeen kapot. De tiebreak werd uiteindelijk ook nog verloren met 6-8.

Verkiezingsborden ex-topschaatser Kleinsman gestolen
De voormalig topschaatster Moniek Kleinsman is verkiesbaar voor de Provinciale Statenverkiezingen. Ze staat op plek 26 bij het CDA. Ze voert een voorkeurscampagne om de Staten binnen te komen. Er is alleen een probleempje. Haar verkiezingsborden zijn gestolen.

Het is het derde verkiezingsbord van Kleinsman dat in korte tijd verdwijnt. "Eerder gebeurde dat in Saasveld, maar toen heb ik er geen ruchtbaarheid aan willen geven", zegt ze. Nu, na het verdwijnen van de borden in haar woonplaats Albergen, doet ze dat wel. "Ik begrijp het niet. Als iemand iets tegen mijn kandidatuur heeft of zich om een andere reden stoort aan de borden, laat ie dat dan tegen me zeggen. Maar haal ze niet sneaky weg."