Spaanse koning volgende week naar Nederland

De Spaanse koning Felipe VI en zijn vrouw koningin Letizia brengen volgende week woensdag een kennismakingsbezoek aan Nederland. Ze brengen een eendaags staatsbezoek aan ons land, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag.

De 46-jarige Felipe en zijn vrouw worden op Paleis Noordeinde ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Na een lunch bezoekt het paar de Staten-Generaal en ontmoeten ze de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer Ankie Broekers-Knol (VVD) en Anouchka van Miltenburg (VVD). Tot slot staat nog een ontmoeting met minister-president Mark Rutte (VVD) op het programma.

Felipe volgde in juni zijn vader Juan Carlos op als koning van Spanje. Sindsdien is het koningspaar al op bezoek geweest in Frankrijk, Portugal en Marokko. Het paar gaat nog naar Duitsland, België, Luxemburg en Italië.

De Spaanse koning en zijn vrouw worden vergezeld door minister van industrie, energie en toerisme José Manuel Soria. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brachten vorig jaar een staatsbezoek aan Spanje. Toen werden ze verwelkomd door Juan Carlos en zijn vrouw koningin Sofia.