Rapfilm Straight Outta Compton heeft cast compleet

De rapfilm Straight Outta Compton over de opkomst van de legendarische hiphopformatie N.W.A heeft eindelijk de drie hoofdrolspelers gecast. Na vijf jaar bakkeleien en vier opgestapte scenaristen gaat O'Shea Jackson de rol spelen van zijn vader Ice Cube. Toneelacteur Marcus Callender speelt Dr. Dre.

De nog totaal onbekende Jason Mitchell, naar verluidt zonder enige acteerervaring en momenteel werkzaam in een keuken, speelt Eazy-E. Zijn auditie was zo goed dat makers meteen besloten hem in te huren, schrijft muzieksite Billboard.

De immens lange aanlooptijd heeft vooral te maken met de originele leden van N.W.A, Niggaz Wit Attitudes, die talloze potentiële hoofdrolspelers afwezen. Cube probeert al jaren zijn zoon naar voren te schuiven, wat hem nu dus is gelukt. Ook Tomica Wright, de weduwe van Easy-E, heeft eindelijk haar zegen gegeven aan een vertolker van haar wijlen man.

Het project staat momenteel onder regie van F. Gary Gray, die vooral bekend is van The Italian Job en Law Abiding Citizen. Hij regisseerde al meerdere videoclips voor en documentaires over muziekartiesten, onder wie Ice Cube, R. Kelly en Cypress Hill. Wanneer Straight Outta Compton in de première moet gaan, is nog onbekend.