Makers Spring Breakers aangeklaagd voor 1 miljoen

Investeerder Wicks Walker heeft de producenten van de film Spring Breakers aangeklaagd wegens oplichting. Hij eist een schadevergoeding van zo'n 1,4 miljoen dollar, omgerekend een miljoen euro. Dat blijkt uit de juridische papieren waarop de Amerikaanse film- en tv-site Deadline de hand wist te leggen.

Walker zegt dat hij zevenhonderdduizend dollar in de film heeft gestoken, naar verluidt omdat de producenten het bedrag nodig hadden om sterren als James Franco, Selena Gomez, Vanessa Hudgens en Ashley Benson te kunnen contracteren. Van die investering heeft Walker echter nog geen cent teruggezien, zegt hij. Wel kreeg hij een belastingaanslag van bijna een half miljoen dollar.

De producenten zouden Walker hebben beloofd dat hij niet alleen zijn inleg terugkreeg, maar ook nog eens twintig procent van de opbrengsten van de film. Spring Breakers, over vier studentes die tijdens hun voorjaarsvakantie banken beroven, leverde wereldwijd ruim veertien miljoen dollar op. Dat geld, zo stelt Walkers advocaat, is volledig in de zakken van de producenten verdwenen, die het hebben uitgegeven aan snoepreisjes en lucratieve deals voor hun vrienden en zakenpartners.

Hoe dan ook is het vervolg op Spring Breakers al aangekondigd: Spring Breakers: The Second Coming. De producenten zijn momenteel op de internationale filmmarkt in Cannes bezig investeerders te werven.