PVV'ers lopen opnieuw boos weg

De Noord-Hollandse afdeling van de PVV houdt zich prima aan de richtlijnen die de beweging lijkt te volgen. Tijdens de start van een Marokkanen-debat is de fractie namelijk weggelopen.

Vrijheid van meningsuiting staat in theorie hoog in het vaandel bij de PVV. Een minpuntje: het moet wel de mening van de partij zijn. Anders is het demoniseren. Toen PvdA-statenlid Naima Ajouaau van wal stak met haar betoog, duurde het dan ook niet lang of de PVV besloot liever thuis naar het gezeur van moeder de vrouw te gaan luisteren. Mevrouw Ajouaau sprak over de angst dat haar kinderen in een ander Nederland opgroeien dan zij. Ook noemde de zij de vreugde die ze voelt wanneer ze merkt dat steeds meer mensen zich hardop uitspreken tegen de PVV.

Het Statenlid eindigde haar betoog met een, in haar eigen woorden " uitnodiging tot het pad van menselijkheid en gelijkwaardigheid". Een invitatie die waarschijnlijk helemaal voorbij gaat aan de aanhangers van Geert Wilders. Zij hadden de zaal toen allang verlaten.

De volledige tekst van Naima valt hier te lezen.