Maldonado stevig bestraft voor botsing

Autosportfederatie FIA neemt de botsing die Pastor Maldonado tijdens de Grand Prix van Bahrein met Esteban Gutierrez had hoog op. De Venezolaan krijgt maar liefst drie straffen voor het incident dat ervoor zorgde dat Gutierrez niet verder kon.

Maldonado kwam ruim vijftien ronden voor het einde de pits uit, terwijl Gutierrez hem op het rechte stuk inhaalde. De Mexicaan sneed de eerste bocht aan, waarbij Maldonado met zijn Lotus iets te laat remde. Een botsing was het gevolg, met Gutierrez die hierbij zelfs over de kop ging. De Sauber kwam weer op vier wielen terecht, maar kon niet verder rijden.

Tijdens de race kreeg Maldonado al een tien seconden stop-and-go penalty opgelegd. Daarnaast krijgt hij voor China een gridstraf van vijf plaatsen opgelegd en krijgt hij drie punten op zijn rijbewijs bijgeschreven.

Ook Jules Bianchi is bestraft. De Fransman tikte met de Marussia de Sauber van Adrian Sutil uit de race en kreeg hiervoor twee strafpunten. Samen met de twee eerdere punten staat zijn teller inmiddels op vier. Bij twaalf strafpunten krijgt een coureur een schorsing opgelegd.