Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 13

Maar liefst negen nieuwe aanwinsten in de bioscoop deze week. En dat in de week waarin de superheldenzomer van 2014 officieel wordt geopend met de release van de nieuwe Captain America. Het bijna niet uitgebrachte vervolg op Anchorman, het Nederlandse Het Vonnis en een aantal internationaal met prijzen bekroonde kleinere films maken het plaatje compleet.

Captain America: The Winter Soldier

In Captain America: The Winter Soldier slaat Steve Rogers de handen ineen met Natasha Romanoff, oftewel Black Widow, om het op te nemen tegen een machtige maar schimmige vijand in het hedendaagse Washington D.C.

Anchorman 2: The Legend Continues

In Anchorman 2: The Legend Continues keert het gehele nieuwsteam van de populaire nieuwslezer uit San Diego, Ron Burgundy terug: zijn vrouw en mede-nieuwslezer Veronica Corningstone, weerman Brick Tamlan, 'roving reporter' Brian Fontana en sportman Champ Kind.

The Book Thief

The Book Thief, gebaseerd op de internationale bestseller van Markus Zusak, vertelt het verhaal van Liesel (Sophie Nélisse), een bijzonder en helfdhaftig meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland naar een pleeggezin wordt gestuurd.

Kill Your Darlings

Een portret van de beginjaren van de Beat Generation, waarin de jonge Allen Ginsberg (Daniel Radcliffe), Jack Kerouac (Jack Huston) en William Burroughs (Ben Foster) in 1944 – studerend aan de Columbia Universiteit – verwikkeld raken in de beruchte moordzaak op Burroughs jeugdvriend David Kammerer (Michael C. Hall).

Ida

Ida is een ontroerend en intiem drama van de veel bekroonde regisseur Pawel Pawlikowski (My Summer of Love, Last Resort).

Spies & Glistrup

In het Denemarken van de jaren 60 ontstaat een onwaarschijnlijke vriendschap tussen een briljante libertijnse accountant en een hedonistische hippieplayboy. Samen bouwen ze een vakantiereis-imperium en transformeren al doende het sociale en politieke klimaat van het land, met dramatische gevolgen.

An Episode In The Life Of An Iron Picker

Nazif en Senada wonen samen met hun twee dochters in een vervallen huisje ergens in Bosnië. Nazif probeert geld bijeen te scharrelen door oud metaal in te zamelen. Op een dag moet hij de zwangere Senada plots naar het ziekenhuis in Tuzla brengen. Ze zijn echter niet verzekerd en de rekening voor een operatie is 500 euro. Nazif heeft slechts enkele dagen de tijd om dit geld neer te tellen om Senada's leven te redden.

Het Vonnis

Het Vonnis is een controversiële rechtbankthriller over recht versus rechtvaardigheid.

The Invisible Woman

Engeland, 1883. De getrouwde Charles Dickens ontmoet op een dag de jonge Nelly, een ambitieuze actrice die een rol in één van zijn toneelstukken heeft weten te bemachtigen. Hij is onder de indruk van haar acteertalent én van haar schoonheid. Al gauw wordt ze Dickens’ muze en de focus van zijn passie. Maar geheimhouding van de relatie is de prijs die ze moeten betalen, waardoor Nelly veroordeeld is tot een onzichtbaar bestaan.

De bioscoop bij je in de buurt kan je meer van bovenstaande films laten zien -- vanaf vandaag. Recensies van de nieuwste films lees je natuurlijk in de reviewsectie van FOK!film.