Fotograaf weer naar de rechter om clip Rihanna

De Duitse fotograaf Philipp Paulus is voor de tweede keer naar de rechter gestapt vanwege Rihanna's videoclip van het nummer S&M. De fotograaf vindt dat de zangeres in de video, die in 2011 verscheen, scènes heeft gejat van zijn foto's.

De 22-jarige Paulus zegt dat verschillende beelden uit de videoclip erg lijken op zijn fotoserie Paperworld. Zo lijkt een scène in de videoclip waarin Rihanna door middel van doorschijnend plastic met zwart tape aan een muur hangt, erg op een afbeelding van hem.

Paulus stapte in 2011 al naar de rechter, maar de zaak zou buiten de rechtbank worden opgelost. De fotograaf zegt dat er echter nooit moeite is gedaan om de kwestie op te lossen. Paulus eist nu een schadevergoeding en wil een verbod op de videoclip. Als Paulus de zaak wint, kan dat betekenen dat de videoclip niet meer mag worden uitgezonden op zowel internet als televisie.

De Duitser is niet de eerste fotograaf die vindt dat S&M lijkt op zijn werk. Ook modefotograaf David LaChapelle beschuldigde Rihanna eerder van plagiaat. LaChapelle zei destijds dat acht scènes uit de video van hem waren gestolen. De fotograaf schikte de zaak met Rihanna in 2011.