Sauber opent deur voor De Silvestro

Het is mogelijk dat er in 2015 voor het eerst sinds lange tijd weer een vrouw aan de start van een Formule 1-race verschijnt. De Zwitserse Simona de Silvestro heeft bij Sauber een contract getekend om haar klaar te stomen voor een racezitje.

De 25-jarige De Silvestro is voor autosportvolgers geen onbekende. De Zwitserse racete sinds 2010 in de IndyCar Series en haar beste resultaat behaalde ze vorig jaar met een podiumplaats op het circuit van Houston. In een verder verleden won ze wedstrijden in de Formule BMW en Formule Atlantic. Nu wil ze de sprong naar de Formule 1 wagen en Sauber biedt haar middels een trainingsprogramma de kans om haar droom uit te laten komen.

Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn: "Na vier jaar in de IndyCars wil Simona in 2015 haar debuut maken in de Formule 1. Wij beschouwen haar als een zeer getalenteerde coureur en willen haar graag helpen zich voor te bereiden voor de hoogste tak van autosport."

De Silvestro is blij met de kans die het team uit Hinwil haar geeft. "Het is mijn droom om de Formule 1 te bereiken en dit brengt me weer een stapje dichterbij. Ik ben enorm blij dat Monisha Kaltenborn en Peter Sauber mij deze kans geven om me op zo’n professionele manier voor te bereiden op deze uitdaging."