Yarnold pakt leiding in skeletoncompetitie

Elizabeth Yarnold heeft bij het skeleton de leiding in handen na twee van de vier runs. De Britse was in beide runs de snelste, en gaat de tweede dag in met een voorsprong van 0,44 seconden op de Amerikaanse Noelle Pikus-Pace.

Vooraf leek al duidelijk dat het tussen deze twee zou gaan, Yarnold en Pikus-Pace hebben dit seizoen alle World Cups verdeeld. In de eerste run werd de Amerikaanse echter nog verrast door Elena Nikitina. De Russische wist dankzij een nieuw startrecord genoeg snelheid op te bouwen om op slechts 0,05 seconden van Yarnold over de streep te glijden. 

In de tweede run deed Pikus-Pace het beter, en moest ze alleen op Yarnold toegeven. Ze verloor 0,19 seconden op de Britse, maar verder won ze tijd op iedereen. Nikitina viel een plek terug en staat op 0,55 seconden derde. Ook de twee andere Russische vrouwen doen het erg goed. Olga Potylitsina staat op de vijfde plek, voor Maria Orlova. Katie Uhlaender uit de Verenigde Staten staat op plek vier en doet ook nog volop mee om de medailles. De derde en vierde run zijn vrijdag.